Mainos

Virossa halutaan nostaa viinan hintaa

Viron hallitus kannattaa yksimielisesti alkoholiveron nostamista. Toteutuessaan veronkorotus hillitsisi Suomen ja Viron välistä viinarallia.

Viron hallitus haluaa sosiaaliministeri Marko Pomerantsin mukaan nostaa alkoholiveroa ensi vuoden alusta.

Veronkorotuksen jälkeen väkevät juomat kallistuisivat jopa neljänneksen nykyisestä. Sosiaaliministeriön tiedottajan Katrin Pärgmäen mukaan ensi vuoden budjettia valmisteleva hallitus kannattaa yksimielisesti alkoholiveron nostamista.

Valtiovarainministeriön vero-osaston asiantuntija Heidi Vesselin mukaan myös Viron valtiovarainministeriö tukee väkevien alkoholijuomien veron nostamista, mutta ei ole vielä päättänyt, tulisiko samalla nostaa myös olutveroa.

Alkoholiveroa nostettiin Virossa viimeksi kuusi vuotta sitten. Viinien hintaa alkoholiveron uudistus ei Vesselin mukaan koske.

Alkoholipolitiikka on puhuttanut Virossa

Viinan kallistuminen Virossa supistaisi Viron ja Suomen välisiä hintaeroja ja hillitsisi samalla viinarallia. Sosiaaliministeriön mukaan alkoholiveron nostaminen toisi ensi vuonna valtion budjettiin 30 miljoonaa euroa lisärahaa, mutta vähentäisi alkoholin kokonaismyyntiä.

Ministeri Pomerants uskoo, että alkoholiveron korotus parantaisi kansanterveyttä.

- Tätä todistaa myös eri maiden kokemus, Pomerants sanoo.

Hänen mielestään nopeasti kasvanutta alkoholinmyyntiä tulee hillitä myös muun muassa lisäämällä nuorison vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia.

Virossa on käyty tänä keväänä paljon keskustelua maan alkoholipolitiikasta. Hallitus on aiemmin suhtautunut alkoholiveron nostamisehdotuksiin varovaisesti, koska se pelkää veronkiristyksen lisäävän laittoman alkoholin myyntiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.