Mainos

Viroon uusi tv-kanava

Viro on saamassa yhden mainoskanavan lisää maan valtiollisen televisioyhtiön (ETV) sanottua irti kaupallisten yhtiöiden kansa solmimansa sopimukset. Nykyisin mainoksia näyttää kolme valtakunnallista kanavaa.

ETV päätti, että se ei enää voi pidättäytyä mainoksista, kun Viron TV1 ei maksanut aiemman sopimuksen mukaisia korvauksia. Neuvottelut kuitenkin tulevat irtisanomisesta huolimatta jatkumaan. Valtiollisen television ja mainostelevisioiden välisessä sopimuksessa todettiin, että sopimus on voimassa vain, jos kaikki osapuolet sitä noudattavat.

TV1 on jo pitkään ollut maksuvaikeuksissa ja se on käytännössä Ühispankin hallussa. Suomen MTV3 kävi ostoneuvotteluja yhtiöstä, mutta katkaisi neuvottelut pari viikkoa sitten liian korkean hintapyynnön vuoksi.

Ühispankki on takaamassa myös toisen mainoskanavan TV3:n maksut. Maan kolmannen mainoskanavan TV2:n takaajana on Merita. Nykyisen sopimuksen mukaan kaupalliset kanavat - tai niiden takaajat - joutuvat maksamaan tänä vuonna syyskuusta vuoden loppuun ETV:lle vielä yli 30 miljoonaa kruunua. ETV on valmis käymään neuvotteluja uudesta sopimuksesta ensi vuodeksi, mutta korvaussumma olisi yhtiön mukaan yli 52 miljoonaa kruunua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.