Mainos

Viroon uusi hallitus

Viron uusi vähemmistöhallitus aloitti työnsä tänään. Pääministeri Tiit Vähi joutui nimittämään kuusi uutta ministeriä sunnuntaina, kun uudistuspuolue oli jättänyt hallituksen. Uusien ministerien vannottua virkavalansa Vähi ilmoitti, ettei maan ulko- ja talouspolitiikkaan ole tulossa muutoksia.

Vähin odotetaan kuitenkin taipuvan kokoomuspuolueensa ainoan jäljelle jääneen hallituskumppanin, Maakansan liiton, vaatimukseen elintarvikkeiden tuontitulleista. Uudistuspuolue lähti hallituksesta, kun kokoomuspuolue ryhtyi Tallinnan kaupunginvaltuustossa yhteistyöhön oppositiossa olevan keskustapuolueen kanssa.

Vähin uudella vähemmistöhallituksella on takanaan vain 41 kansanedustajaa Viron 101-jäsenisessä parlamentissa.

Uudeksi ulkoministeriksi tuli Siim Kallaksen jälkeen maan entinen Yhdysvaltain-suurlähettiläs Toomas Hendrik Ilves. Uusia ovat myös talousministeri Jaak Leimann, liikenneministeri Raivo Vare, sisäministeri Riivo Sinijärv, opetusministeri Rein Loik sekä hallituksen ainut naisministeri, sosiaaliasioista vastaava Tiiu Aro.

Vaalit ensi vuonna?

Vähi on sanonut toivovansa, että uusi hallitus pysyisi vallassa ainakin ensi vuoden loppuun asti. Hallituksella saattaa kuitenkin olla runsaasti ongelmia edessään, sillä sen on pian jätettävä budjettiesityksensä parlamentille.

Monet virolaispoliitikot uskovat, että Viro saattaa ajautua ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin jo ensi vuonna. Hallituksen kärkkäimmätkään arvostelijat eivät silti halua vaaleja ennen ensi kevättä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.