Mainos

Viroon pitkästä aikaa viisumitta

Viron ja Suomen välinen viisumiton matkailu on alkanut tänään lähes 60 vuoden tauon jälkeen. Vaikka varustamot uskovat hienoiseen matkustajamäärien kasvuun, ei ensimmäinen viisumiton päivä aiheuttanut tavallisuudesta poikkeavaa matkustusryntäystä.

Matkustajamäärien Suomenlahdella uskotaan jonkun verran nousevan, vaikka mitään ryntäystä ei olekaan tulossa. Viime vuonna noin pari miljoonaa suomalaista matkusti Viroon - laivayhtiöiden ennakkovarausten perusteella matkustajamäärät noussevat noin kymmenellä prosentilla.

Virolaisia kävi Suomessa viime vuonna 350 000. Juuri virolaisille viisumiton matkailu on nyt helppoa, sillä ilman viisumia pääsee kaikkiin Pohjoismaihin.

Viron rajavartioston mukaan passintarkastus Tallinnan satamassa on nyt entistä nopeampaa, kun viisumeista on luovuttu. Tuhannet suomalaisturistit takaavat kuitenkin sen, että jonoja riittää myös tulevaisuudessa.

Viroon tulevia suomalaisturisteja on yleensä peloteltu maan hurjalla rikollisuustilanteella. Eniten mielipahaa aiheuttavat taskuvarkaat, mutta muutoin ei tavallisen turistin tarvitse juuri pelätä. Tosin Tallinnan jatkuvat pommiräjähdykset pelottavat paikallisiakin. Viimeksi viime yönä Tallinnassa räjähti kerrostalon kokonainen kerros, kun pommimiehen räjähteet syttyivät ilmeisesti ennenaikaisesti.
(MTV3/Pertti Nyberg)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.