Mainos

Viron viranomaiset: Mereen jopa 40 tonnia öljyä?

Viron viranomaisten mukaan jopa 40 tonnia öljyä on saattanut päästä mereen.

Viikko sitten uponneesta Runner 4 -aluksesta on saattanut vuotaa mereen jopa 40 tonnia öljyä, Viron viranomaiset sanoivat tänään.

Ympäristötarkastaja Toomas Liidjan mukaan Viron rannikolta Parispean niemen läheltä on löytynyt 20-40 tonnia öljyä. Öljylautta on 42 kilometrin päässä aluksen uppoamispaikalta.

Liidja kertoi Postimees-lehdelle, että Runner 4:n kyljestä löydettiin vedenalaisissa tutkimuksissa suuri halkeama. Viranomaiset eivät kuitenkaan voi varmasti sanoa, että öljy on peräisin juuri viikko sitten uponneesta aluksesta.

Runner 4 -alus upposi Vaindloo-majakan lähellä viime viikon maanantaina, kun toinen rahtialus törmäsi sen perään. Aluksessa oli 102 tonnia raskasta polttoöljyä, 35 tonnia kevyttä polttoöljyä ja 600 litraa voiteluöljyä. Aluksen läheltä löydettiin jo aiemmin pieni määrä öljyä.

Suomen viranomaisilla ei ainakaan vielä tänään illansuussa ollut tietoa öljyvahingosta. Virolaiset eivät olleet ottaneet asiassa yhteyttä Suomen ympäristökeskukseen.

- He ottavat yhteyttä meihin, jos haluavat virka-apua öljyntorjunnassa ynnä muussa, kertoi Suomen ympäristökeskuksen päivystäjä Mika Jääskelä.

Suomen rajavartiolaitos auttoi Viron rajavartiolaitosta Runnerin hylyn etsinnöissä. Alus löytyi lauantaina noin 80 metrin syvyydessä, mutta se ei tutkimushetkellä näyttänyt vuotavan öljyä.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.