Mainos

Viron vakuutuslaitoksille miljardituotot

Viron vakuutusyhtiöt keräsivät viime vuonna yli miljardin kruunun vakuutustulot. Summa on 12 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Viron keskuspankin keräämien tietojen mukaan voimakkaimpia kasvulohkoja olivat yksityisten ihmisten koti- matka- ja tapaturmavakuutukset sekä säästöhenkivakuutukset.
Viron vakuutusmaailmassa näkyvät pankin arvioiden mukaan myös rakenteelliset muutokset. Aiemmin Viron vakuutussektori on ollut hyvin suljettu ja kotimaisissa käsissä. Nyt siitä ovat kiinnostuneet myös ulkomaiset yhtiöt, jotka ovat tuonet mukanaan omaa osaamistaan.

Toisaalta pankkien yhdistyminen on vahvistanut konsernirakenteita. Samanaikaisesti on tappioiden kasvun johdosta jouduttu etsitään uusia ratkaisuja likviditeettiongelmille ja samalla pyritään välttämään mahdollisia maksuvaikeuksia.

Keskuspankin mukaan yhtiöiden tappiot kasvoivat viime vuonna. Samoin vuoden jälkipuoliskolla tuloksenteko hidastui ja aiemmin tehdyistä investoinneista osa osoittautui epäonnistuneiksi. Kokonaisuudessaan viime vuoden vakuutustuotto oli 1,03 miljardia kruunua eli noin 400 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.