Mainos

Viron ulkoministeri vaati Venäjältä anteeksipyyntöä

Venäjällä ei kukaan ole pahoitellut Viron Moskovan-suurlähetystön piiritystä ja hyökkäysyrityksiä maan suurlähettilästä vastaan, Viron ulkoministeri painottaa.

Viron ulkoministeri Urmas Paet arvioi tänään, että Venäjän pitäisi pyytää anteeksi Virolta eikä päinvastoin. Venäjän EU-lähettiläs peräsi tällä viikolla lehtihaastattelussa Virolta anteeksipyyntöä Pronssisoturi-patsaan siirrosta.

Paetin mielestä on täysin sopimatonta, että Venäjä odottaa anteeksipyyntöä Virolta. Hän toivoi, etteivät Venäjän edustajat anna enää "vastuuttomia" lausuntoja.

Paet muistutti, ettei Venäjällä ole kukaan pahoitellut Viron Moskovan-suurlähetystön piiritystä ja hyökkäysyrityksiä maan suurlähettilästä vastaan.

Venäjän EU-lähettiläs Vladimir Tshizhov vaati Virolta anteeksipyyntöä Financial Times -lehdessä. Tshizhov varoitti, että ellei Viro peräänny, patsaskiista voi vahingoittaa EU:n ja Venäjän suhteita ja pilata Samaran huippukokouksen 18. toukokuuta.

Krakkeriepäilty kiinni Virossa

Viron ja Venäjän välejä hiertävät myös epäilyt siitä, että Viron valtionhallinnon internetsivuille hyökättiin viime viikolla Venäjältä. Viron rikospoliisi pidätti tänään nuoren miehen, jota epäillään hyökkäysten järjestämisestä.

Tallinnassa asuvan opiskelijan uskotaan yllyttäneen ihmisiä kuormittamaan ministeriöiden verkkopalveluita. Hyökkäysten takia hallituksen sivustot toimivat jähmeästi tai olivat kokonaan kiinni useita päiviä.

Viron vastaiset mielenosoitukset jatkuivat tänään muun muassa Vladivostokissa Venäjän Kaukoidässä. Uutistoimisto Interfaxin mukaan Kremliä tukevan nuorisoliikkeen jäsenet polttivat Viron lipun ja pääministeri Andrus Ansipia esittävän kuvan.

Liettuassa valmistellaan taas Viroa tukevaa marssia tiistaiksi. Paikallinen opiskelijajärjestö toivoo, että Vilnassa pidettävään tapahtumaan osallistuu liettualaisten lisäksi latvialaisia ja virolaisia.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.