Mainos

Viron ulkoministeri: Jokaista Nato-maata puolustettava yhtä hyvin

Kun Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman lentokone Air Force One laskeutuu Tallinnan Lennart Meri -lentoasemalle, Viro on ottanut ulkopoliittisen voiton.   

- Tällaiseen aikaan, turvallisuustilanteen ollessa vaikea Ukrainan tapahtumien takia ja Naton huippukokouksen alla, vierailu on jo itsessään viesti, sanoo ulkoministeri Urmas Paet STT:n haastattelussa.  

Paet on itse vastaanottamassa Obamaa lentokentällä varhain huomisaamuna. Sen jälkeen Viro, ja myös Latvia ja Liettua, joiden presidentit ovat myös Tallinnassa, käyttävät vierailua muun muassa Nato-linjansa ajamiseen.  

- Jokaisen Nato-maan alueen puolustamisen pitää olla samalla tasolla. Maan sijainnilla tai historialla ei saa olla väliä, Paet linjaa Viron tavoitetta niin Obama-keskusteluissa kuin myös tulevassa Nato-huippukokouksessa Walesissa.  

Käytännössä Viron puolustus on jo kohentunut Ukrainan kriisin aikana. Virossa on Naton hävittäjiä ja noin 150 amerikkalaissotilasta. Lähipäivien tavoitteena on, että tilanne ainakin vakiintuisi, jos ei vielä kohenisi, Paet sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.