Mainos

Viron TV1 sai konkurssivaatimuksen

Viron valtiollinen televisioyhtiö ETV on vaatinut maan kaupallista televisioasemaa TV1:tä konkurssiin maksamattomien velkojen vuoksi. TV1 on jo pitkään ollut käytännössä Yhispankin omistuksessa. Pankki on myös maksellut tv-yhtiön velkoja ETV:lle tähän mennessä jo yli kahden miljoonan kruunun verran.

Televisioyhtiöiden sopimuksen mukaan ETV pidättäytyy televisiomainonnasta ja TV1 maksaa sille kompensaatiokorvaukset. TV1 ei kuitenkaan ole sopimusta täyttänyt.

ETV:n pääjohtaja Toomas Lepp sanoo, että kilpailijalla on nyt kymmenen päivää aikaa hoitaa puolen miljoonan kruunun velkansa. Jos näin ei tapahdu, vaatii ETV yhtiön asettamista konkurssiin. Viime kesään saakka Sönajalan veljesten omistuksessa ollut yhtiö on ollut monien huhujen kohde. Yhispankki otti sen hallintaansa viime kesänä ja vaihtoi yhtiön johdon.

Kiinnostuksensa yhtiötä kohtaan ovat osoittaneet Suomen MTV3 ja ETV, jotka ovat kaavailleet siitä yhteistä mainoskanavaansa. Myös norjalainen Schibsted on ollut yhtiöstä kiinnostunut. Yhispankki on ilmoittanut, että kanavan myyntihinta olisi vähintään 120 miljoonaa kruunua eli 48 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.