Mainos

Viron tulli aloittaa piraattituotteiden tehovalvonnan

Viron viranomaiset ovat tiukentamassa otettaan äänitteiden, tietokoneohjelmien ja muiden tallenteiden piraattikauppaan. Piraattituotteiden tunnetuille myyntipaikoille on alkukesästä tehty valvontaiskuja.


Piraattikauppa rehottaa mm. Tallinnan toreilla. Iskujen seurauksena laittomien tallenteiden kauppa on vähentynyt selvästi. Jatkossa myös niiden vientiä aletaan valvoa.

Tallinnan satamaterminaaleihin asennetaan huomenna infokyltit, joissa matkailijoille kerrotaan Viron piraattituotteita koskevasta lainsäädännöstä. Piraattituotteiden vienti pois maasta on rikos, josta tuotteiden takavarikoinnin lisäksi seuraa sakkoja ja maksimissaan jopa kolme vuotta vankeutta. Infokylttien asentamisen jälkeen Viron tulli alkaa tarkastaa matkustajia piraattituotteiden varalta. Infokyltit ovat yhteistyössä hankkineet Suomen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus sekä vastaava virolaisorganisaatio.

Suomalaiset tekijänoikeudenhaltijat arvioivat, että Virosta ja Venäjältä tuodaan maahan arviolta 2,5-3 miljoonaa laitonta tallennetta vuodessa. Tekeillä onkin lakialoite-esitys, jonka mukaan Suomessa kiellettäisiin piraattituotteiden maahantuonti yksityiseen käyttöön.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.