Mainos

Viron tivolipalon syy ehkä ilkivalta

Tivolin johtajan mukaan palon syytä tutkitaan eikä ilkivallan mahdollisuutta voida sulkea pois.

Virossa Rakveren tivolipalossa loukkaantuneiden määrä on noussut jo 37:ään. Rakveren kaupunginhallituksen edustajan mukaan sairaalahoitoon on hakeutunut lisää ihmisiä.

Vierailevan tivolin johtajan Lauri Viiknan mukaan ilkivaltaa ei voida sulkea pois syttymissyiden joukosta. Hänen mukaansa paikalla ei ollut mitään sytytysherkkää materiaalia, josta palo olisi voinut saada alkunsa. Pelastustöiden johtajan mukaan palo olisi saanut alkunsa karusellia pyörittävän mekanismin lähistöltä.

Pelastajien saapuessa paikalle eilen osa laitteesta oli ilmiliekeissä, mutta palo saatiin sammumaan nopeasti. Laitteen sähköjärjestelmä ja viisi sen 20 vaunusta saivat vaurioita.

Palovammoja ja hengitystievaurioita

Silminnäkijöiden mukaan karusellia ei saatu heti pysäytettyä, minkä vuoksi vaunut ja niissä olleet ihmiset pyörivät hetkittäin liekkien kohdalle.

Tulipalo ei vaatinut kuolonuhreja, mutta hoitoon toimitetuilla ihmisillä oli ensimmäisen ja toisen asteen palovammoja tai hengitysteiden vaurioita. Ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia.

Tivolin oli määrä pysyä Rakveressä viikonvaihteen yli, mutta Rakveren kaupunginhallitus on päättänyt perua sille myönnetyt luvat. Samalla kiellettiin huomiseksi suunniteltu ilotulitus.

Rakvere on vajaan 20 000 asukkaan pikkukaupunki, joka sijaitsee noin sata kilometriä Tallinnasta itään.

Tykkimäellä samankaltainen laite

Virossa vaurioituneen tivolikarusellin kaltainen Enterprise-laite on käytössä myös Tykkimäen huvipuistossa Kouvolassa.Huvipuiston toimitusjohtajan Sakari Pasasen mukaan Viron onnettomuus ei vaikuta Tykkimäen toimintaan.

- Meillä ei ole mitään syytä ottaa laitetta pois käytöstä. Meillä Enterprise on ollut vuodesta 1999 ja toiminut moitteettomasti, sanoo Pasanen.

Laite pyöri vuosina 1975-1998 Linnanmäellä, mistä se siirtyi Kouvolaan. Muualla Suomessa Enterprise-laitteita ei ole.

- Enterprise on ollut luotettava kumppani. Laitteelle tehtiin kaksi vuotta sitten perusteellinen ja kallis huolto. Se on arvokas nostalgialaite, joka halutaan pitää oikein ensiarvoisessa kunnossa, kertoo Pasanen.

Pasasen mukaan turvallisuus on jokaisen huvipuiston ykkösarvo. Tykkimäellä laitteille tehdään paitsi perusteellinen vuosihuolto myös kuukausitarkastukset.

- Kaikki laitteet tarkastetaan tietysti päivittäin. Kuukausitarkastukset tekee ulkopuolinen tarkastaja. Mielestäni teemme kaiken mahdollisen ennaltaehkäisevän työn.

Pasanen pitää Viron karusellipalon kaltaista onnettomuutta Suomessa epätodennäköisenä.

- Pidän tällaista syttymistä hyvin epätodennäköisenä ilman ulkopuolista avustusta, arvioi Pasanen.

Tykkimäen huvipuisto on Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.