Mainos

Viron talous elpyy

Viron talous näyttää tointuvan Baltian maista nopeimmin Venäjän kriisin aiheuttamista ongelmista. Ensi vuoden kasvuksi Tallinnassakin toimiva Schleswig-Holsteinin Landesbank ennustaa neljää prosenttia. Tämän vuoden kasvu jäänee Virossa yhden prosentin tienoille.

Muissa Baltian maissa Latviassa ja Liettuassa on talouskasvu ollut tänä vuonna vieläkin vaatimattomampaa. Jossain vaiheessa näytti jopa siltä, että kasvu olisi kokonaan pysähtynyt. Pankki ennustaa kuitenkin molemmille tänä vuonna puolen prosentin kasvua. Ensi vuodeksi niidenkin kasvu nopeutuu 3,5 prosenttiin.

Suurimmat työttömyysluvut ovat niin tänä kuin ensi vuonnakin Latviassa. Tämän vuoden työttömyys on yhdeksän prosenttia ja ensi vuonna prosenttiyksikön vähemmän. Liettua kykenee pudottamaan työttömyyslukujaan tämän vuoden 7,5 prosentista ensi vuonna seitsemään prosenttiin.

Virossa työttömyys säilyy molempina vuosina viidessä prosentissa. Inflaatio on Virossa onnistuttu pudottamaan kaksinumeroisista luvuista neljään prosenttiin. Ennusteen mukaan se säilyy samana myös ensi vuonna. Myös Latvian inflaatio pysyy ensi vuonna tämänvuotisessa kolmessa prosentissa. Sen sijaan Liettuassa kuluttajahintojen ennustetaan nousevan tämänvuotisesta kahdesta prosentista ensi vuonna kolmeen prosenttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.