Mainos

Viron suurlähettiläs: SAK:lla vääriä tietoja Viron verotuksesta

SAK:n arvostelu Viron verotuksesta perustuu osittain vääriin tietoihin, kertoo Viron Suomen suurlähettiläs. Suurlähettilään mukaan esimerkiksi Viron arvonlisäveroprosentti on 18 eikä 14, kuten SAK:n apulaisjohtaja kertoi keskiviikkona.

Viron Suomen-suurlähettilään Matti Maasikkaan mukaan SAK:n arvostelu Viron verotusta kohtaan perustuu osittain vääriin tietoihin.

SAK:n apulaisjohtaja Matti Viialainen sanoi keskiviikkona, että Viro on veroparatiisi, johon suuntautuu suomalaisyritysten joukkopako, kun Virosta tulee EU:n jäsen.

Maasikas täsmentää SAK:n tietoja kertoen, että Viron arvonlisäveroprosentti on 18 eikä 14, kuten Viialainen sanoi. Lisäksi Virossa on yhteisövero käytössä toisin kuin SAK väitti. Yritykset tosin eivät maksa yhteisöveroa niistä voitoista, jotka ne sijoittavat Viron investointeihin. Tässä on Viron suurlähettilään mukaan kyse siitä, että maa kirii kiinni 50 vuoden investointivajetta, joka syntyi Neuvosto-Eestin aikana.

Maasikas sanoo, että suora verotus on EU:n sisällä jäsenvaltioiden oma asia, eikä Viro enää keskustele verotuksensa muuttamisesta. Maasikas huomauttaa myös, että SAK:n huoli suomalaisyritysten maihinnoususta Viroon on jälkisyntyistä, sillä Virossa on jo kaikkiaan 1741 suomalaisfirmaa.

Maasikas vastasi SAK:n arvosteluun tänään Uutispäivä Demarissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.