Mainos

Viron presidentti jakaisi tontteja syntyvyyden lisäämiseksi

Viron presidentti jakaisi ilmaisia tontteja vähintään kaksilapsisille perheille, joissa vanhemmat ovat alle 35-vuotiaita.

Viron presidentti Arnold Rüütel jakaisi valtion tonttimaita lapsiperheille edistääkseen väestönkasvua Virossa. Ehdotuksesta kirjoittaa Viron levikiltään suurin päivälehti Postimees. Rüütel kertoi suunnitelmastaan äskeisen Polvan maakuntamatkansa yhteydessä Kaakkois-Virossa.

Rüütelin mukaan ilmaiseen tonttiin olisivat oikeutettuja alle 35-vuotiaat vähintään kahden lapsen perheet. Virossa erityisesti etnisten virolaisten määrä on laskussa, ja synkimpien ennusteiden mukaan maan väkimäärä putoaa 50 vuodessa alle miljoonan.

Nyt Virossa on vajaat 1,4 miljoonaa asukasta. Heistä 67,9 prosenttia on virolaisia ja loput mm. venäläisiä, ukrainalaisia ja valkovenäläisiä.

Rüütelin ehdotus ei Postimees -lehden mukaan ole uusi Virossa, vaan samanlaisen suunnitelman esitti kolme vuotta sitten kansallisen yhteistyön ja kehityksen instituutti. Se ehdotti ilmaista metsätonttia jokaisesta uudesta syntyneestä lapsesta. Tarvittavaa lainmuutosta ei kuitenkaan koskaan saatu aikaan.

Myös Viron entinen presidentti Lennart Meri ja Viron ensimmäinen presidentti Konstantin Päts (1874-1956) olivat halukkaita tukemaan lapsiperheitä tonttimaan avulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.