Mainos

Viron presidentti: Euro Virolle oikea tie

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves piti uudenvuodenpuheessaan euroa Virolle oikeana ratkaisuna. Hän kuitenkin piti vuoden ja oman rahan vaihtumista myös haikeana asiana virolaisille, sillä kruunua on totuttu pitämään Virossa itsenäisyyden symbolina. MTV3:n Uutisten toimittaja Petteri Savolainen on seurannut vuoden vaihtumista ja euroon siirtymisen tunnelmia paikan päällä Virossa.

Ensimmäisenä tuoreita euroja sai pankkiautomaatista nostaa Viron pääministeri Andrus Ansip. Hän teki sen hieman puolenyön jälkeen.

- Pankkiautomaattien täyttö aloitettiin hyvin myöhään loppuillasta ja niitä täytettiin Viron pankin mukaan koko yö. Jo ennen puoltayötä lähes 90 prosenttia pankkiautomaateista oli täytetty euroilla.Pääministerin esitys sujui hienosti, kertoo Petteri Savolainen Tallinnasta.

Siirtyminen euroihin on sujunut muutenkin teknisesti mallikkaasti.

- Tämän aamun uutisten mukaan teknisiä ongelmia ei ole ollut eli pankkiautomaatit ovat tällä hetkellä euroja täynnä ja nostot toimivat hyvin.

Virolaiset vaikuttavat kaiken kaikkiaan innostuneilta euroon siirtymisestä. Euroon siirtyminen on maalle tärkeä asia, sillä se haluaa olla Euroopan taloudellisessa ja poliittisessa kehityksessä mukana.

- Virolaisethan ovat kansa, joka ei turhasta hötkyile ja euro on tietenkin tärkeä etappi Viron historiassa. Virolaiset haluavat lisätä investointejaan ja olla poliittisestikin yhä kiinteämmin Euroopan kyljessä kiinni.

Savolaisen mukaan virolaiset ovat ottaneet euron vastaan tasaisella mielellä ja hyvällä juhlatuulella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.