Mainos

Viron poliisi pidätti neljä Elcoteq-varkauksista

Viron keskusrikospoliisi on pidättänyt neljä paikallisessa Elcoteqissa työskennellyttä varastomiestä epäiltynä puhelimen osien varastamisesta.

Keskusrikospoliisi on paljastanut Virossa mittavan piraattiketjun. Se on pidättänyt neljä varastomiestä, jotka ovat hankkineet kymmenien miljoonien kruunujen arvosta puhelinten osia työnantajaltaan Elcoteqiltä. Varastomiehet ovat välittäneet varastamansa osat koottavaksi piraattikopioina maanalaisissa tehtaissa. Pidätysten lisäksi syytteitä on luvassa yli kymmenelle ihmiselle.

Asiasta kertovan Postimees-lehden mukaan varkausketju paljastui konsernin sisäisessä tarkastuksessa. Varkaiden jäljille päästiin runsaat kaksi viikkoa sitten, kun taskupuhelinten osia varastettiin kolmen miljoonan kruunun arvosta.

Elcoteq vähättelee

Elcoteq on tänään vahvistanut tehneensä Viron keskusrikospoliisille tutkintapyynnön kolmesta epäillystä varkaustapauksesta. Niissä yhtiö epäilee pienehkön määrän matkapuhelinten valmistukseen liittyviä materiaaleja varastetun Tallinnan-tehtaaltaan. Elcoteqin mukaan rikoksilla ei ole olennaista taloudellista merkitystä.

Tallinnassa sijaitsevassa Elcoteqin tehtaassa työskentelee hieman alle 3000 ihmistä. Vuonna 1992 toimintansa aloittanut Tallinnan tehdas on kaikkiaan noin 11000 henkeä työllistävän Elcoteqin suurin tuotantolaitos. Elcoteqin tehtaan merkitys on koko Viron kansantaloudelle tärkeä, sillä sen osuus Viron kokonaisviennistä on noin neljännes.
(MTV3-STT-Eta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.