Mainos

Viron poliisi paljasti ison väärennösketjun

Takavarikoissa löytyi myös Suomen ja Norjan passeja.

Viron keskusrikospoliisi on saanut kiinni väärennettyjä asiakirjoja tehtailleen rikollisliigan, kertoo uutistoimisto BNS. Viron poliisi pitää väärennöksiä poikkeuksellisen korkeatasoisina.

BNS:n mukaan poliisi iski samanaikaisesti marraskuun alussa 20:een eri kohteeseen Virossa. Suuroperaation päätteeksi se pidätti neljä miestä. Heistä yhden on todettu oleskelevan laittomasti Virossa. Pidätettyjen joukossa ei ole suomalaisia.

Miesten epäillään tehtailleen öisin asiakirjaväärennöksiä kirjapainoissa, jotka päiväsaikaan toimivat laillisesti.

Poliisin takavarikoimien virolaisten ajokorttien, koulutodistusten, rekisteriotteiden ja vakuutusasiakirjojen lisäksi joukossa oli muun muassa muutamia Suomen ja Norjan passeja sekä suomalaisia lounasseteleitä.

Yhdestä tutkitusta kirjapainosta poliisi löysi myös viitteitä väärennettyjen luottokorttien valmistamisesta. Kirjapainossa oli tarkoitukseen sopivaa laitteistoa.

Viron keskusrikospoliisin päällikön Lauri Taburin mukaan väärennysliiga on toiminut ainakin puolitoista vuotta. Sen uskotaan tarjonneen asiakirjoja pääasiassa Itä-Euroopasta Viron kautta laittomasti Länsi-Eurooppaan pyrkiville.

Viron keskusrikospoliisiin mukaan korkeatasoisia väärennöksiä on markkinoitu myös Viron ulkopuolella mm. Suomessa ja Britanniassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.