Mainos

Viron pelastuslaitos: Satoja ihmisiä lumen vankina Tallinnan itäpuolella

Sankan lumisateen ennustetaan jatkuvan Tallinnan ympäristössä ja Virumaalla pahimmillaan pari päivää. Teitä on suljettu ja satoja ihmisiä on loukussa.

Viron pelastuslaitoksen (päästeamet) tiedottaja Reimo Raja kertoo MTV3:n verkkouutisille, että tilanne varsinkin Virumaan länsiosissa on erittäin vaikea. Rajan mukaan pelastuslaitoksen ohje olla lähtemättä varsinkaan autolla liikkeelle missään tapauksessa, pitää edelleen paikkansa.

- Myöskään jalkaisin ei kannata lähteä minnekään, jos ei ole aivan pakko, Raja kertoo.

Tiedottajan mukaan kaikkein vaikein tilanne on Virumaan länsiosassa sijaitsevassa Padaorussa, jossa lumi on saartanut koteihinsa noin 600 ihmistä. Rajan mukaan loukkuun jääneitä on yritetty evakuoida erilaisen kaluston avulla jo useita tunteja. Hätämajoituksena tulee olemaan paikallinen urheilukeskus.

Raja kertoo, että esimerkiksi matkaa loukkuun jääneiden kodeista väliaikaismajoitukseen ei ole mahdollista tehdä muulla kuin erikoisajoneuvolla.

- Teiden auraaminen tavallisella telaketjutraktorilla ei ole enää millään tavalla mahdollista. Henkilöautot on etsittävä ja sitten kaivettava lumen alta.

Tallinnassa vain ilkeä keli

Pelastuslaitoksen mukaan tilanne kaupungeissa on hieman parempi. Reimo Raja kertoo juuri käyneensä Tallinnan keskustassa.

- Keskustassa lumikuorma on paljon ympäryskuntia vähäisempää. Ilma on tietenkin todella huono ja liikkuminen erittäin epämiellyttävää. Vanhassa kaupungissa aivan keskustan kadut on aurattu, sivukaduilla on vaikea liikkua.

Harjun maakunnassa ja Virumaalla pystytään Rajan mukaan pitämään auki suurimmat maantiet. Sivuteiden tilanne on erittäin huono, liikkuminen neillä on jopa mahdotonta.

Kuolleita on

Rajan mukaan kylmässä ja tuiskussa on saanut surmansa ainakin kaksi ihmistä. Iäkäs mies loydettiin eilen kuoliaaksi kylmettyneenä ja iäkkäämpi nainen on löydetty kylmettyneenä tänään aamulla. Yksi ihminen on vielä kateissa, eikä hänen kohtalostaan ole tietoa.

Rajan mukaan koko maan pelastuslaitokset ovat yhdistäneet voimansa pohjoisen lumikatastrofin selvittämiseksi. Myös poliisi ja puolustusvoimat ovat mukana talkoissa.

Rajan mukaan myrsky alkaa jo laantua, mutta Virumaalla tilanne on vaikea vielä pitkään. Lunta on alueelle luvattu vielä lisää.

- Uskon, että viime yö oli ainoa laatuaan. Toivottavasti vielä edessä oleva talvi ei ole niin vaikea. Uskon myös, että ihmiset ovat ottaneet opikseen, kuuntelevat tiedotuksia, eivätkä lähde lumituiskuun jäädäkseen kinoksiin kiinni useiksi tunneiksi, Raja sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.