Mainos

Viron pääministeri Suomessa

Viro haluaa Suomen auttavan Viron ja Venäjän välisessä rajasopimuskiistassa. Suomessa tänään työvierailulla olleen Viron pääministerin Mart Siimannin mukaan Suomella on mahdollisuus auttaa Viroa asiassa. Venäjä ei ole allekirjoittanut jo valmiiksi sovittua rajasopimusta, koska katsoo Viron polkevan venäläisten ihmisoikeuksia.

Mart Siimann teki tänään ensivierailun Suomeen maansa pääministerinä. Presidentti Ahtisaaren kanssa keskusteltiin etenkin eurointegraatiosta.

Myöhemmin Siimann tapasi pääministeri Lipposen, jonka kanssa Siimann keskusteli myös Viron ja Venäjän välejä hiertävästä rajasopimuksesta. Nyt Suomi haluttaisiin apuun asian ratkaisemisessa.

Viron ja Venäjän raja on jo maastoon merkitty ja rajasopimus on jo valmiiksi kirjoitettu. Venäjä on kuitenkin vaatinut venäläisvähemmistön olojen parantamista ennen sopimuksen lopullista allekirjoitusta.

Taustalla vaikuttaa myös Venäjän halu kiristää länttä muun muassa Nato-kysymyksessä. Viro puolestaan haluaa nopeasti Euroopan unioniin ja haluaisi rajaongelman pois päiväjärjestyksestä.
(MTV3/Pertti Nyberg)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.