Mainos

Viron oppositio vaatii Estonia-selvitystä

Viron oppositio vaatii parlamentaarista selvitystä mahdollisista asemateriaalin kuljetuksista Estonia autolautalla. Ruotsissa Estoniasta on jo päätetty tehdä uusi selvitys.

Viron oppositio vaatii parlamentaarista selvitystä tiedoista, joiden mukaan autolautta Estoniassa oli kuljetettu salaa asemateriaalia ennen lautan uppoamista vuonna 1994.

Viron keskustapuolue on arvostellut maansa hallitusta siitä, ettei se ole halunnut uutta selvitystä Estonian onnettomuuden syistä. Puolue haluaa parlamentin asettavan siksi oman tutkimuskomission, uutistoimisto BNS kertoo. Keskustan mielestä tutkimuskomission pitäisi selvittää, ketkä Viron poliitikot tai virkamiehet tiesivät kuljetuksista. Puolue epäilee, oliko siviilialuksella mahdollista kuljettaa asemateriaalia Virosta Ruotsiin virolaisten viranomaisten tietämättä.

Keskusta haluaa komission myös selvittävän, oliko asemateriaalin kuljetuksilla yhteyttä aluksen uppoamiseen. Ehdotuksen mukaan tutkimuskomissio työskentelisi ensi vuoden syyskuun puoliväliin saakka ja jättäisi sen jälkeen loppuraporttinsa parlamentille.

Ruotsin pääministeri Göran Persson ilmoitti viime viikolla, että autolautta Estoniasta tehdään Ruotsissa uusi selvitys. Ruotsin televisio kertoi aiemmin, että Estoniassa oli ainakin kahdesti kuljetettu salaa asemateriaalia ennen onnettomuutta.

(MTV3-STT-BNS)

(Seitsemän uutiset 07.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.