Mainos

Viron oppositio: Ministeri tilille pommeista

Viron oppositio vaati sisäministerin eroa Tallinassa sattuneiden pommi-iskujen vuoksi. Stockmann puolestaan lupasi 200 000 markan palkkion asiallisesta, räjähdykset selvittävästä vihjeestä.

Tallinnan Stockmann

Viron keskustapuolueen johtaja Edgar Savisaar vaati sisäministeri TarmoLoodusin eroa eilen sen jälkeen, kun Stockmannin tavaratalossa oli räjähtänyt kaksi pommia ja neljä ihmistä oli loukkaantunut lievästi. Savisaaren mukaan iskut ovat riittävä peruste sille, että sisäministerin luottamuksesta äänestetään maan parlamentissa.

Sisäministeri Loodus puolestaan totesi myöhään eilen, ettei mikään yhteiskunta ole turvassa tapahtuneen pommi-iskun kaltaisilta hyökkäyksiltä. Hän sanoi myös, että viranomaiset tekevät kaikkensa iskun tekijän kiinni saamiseksi.

Satojen tuhansien markkojen vihjepalkkio

Tallinnan Stockmann-tavaratalo on luvannut puolen miljoonan Viron kruunun eli noin 200 000 markan palkkion pommiräjähdykset selvittävästä vihjeestä.

Stockmannin edustajilla ei ole tietoa, kuka pommien takana on, mutta toisen räjähdyksen jälkeen poliisi vei kuulusteltavaksi suomalaisen miehen, joka oli äänekäästi iloinnut pommin räjähdyksestä. Häntä ei tiettävästi epäillä kuitenkaan pommin asettamisesta.

Toistaiseksi kukaan ei myöskään ole ilmoittautunut pommien asettajaksi. Venäjää puhunut noin 30-vuotias mies oli yöllä soittanut tavaratalon turvamiehelle ja kertonut asettaneensa räjähteen tavarataloon. Mies oli vaatinut lähes miljoonaa markkaa, jotta pommi ei räjähtäisi.


Tallinnan pelastuslaitos ei tutkimuksissaan löytänyt pommia. Ensimmäiseen kerrokseen asetettu pommi kuitenkin räjähti aamuyöllä ja vaurioitti tavarataloa noin sadan neliömetrin alalta. Toinen pommi räjähti ilman ennakkovaroitusta tavaratalon herkkuosastolla aamupäivällä kello 10.58 paikallista aikaa.

Tavaratalon tarkastus saatiin päätökseen myöhään eilisiltana, eikä sen tiloista löytynyt mitään normaalista poikkeavaa. Tavaratalon johdon mukaan Tallinnan Stockmann pidetään tänään avoinna lähes tavalliseen tapaan. Luvassa on kuitenkin erityisiä turvatoimia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.