Mainos

Viron öljytuhon aiheuttajaksi epäillään liberialaistankkeria

Viron rannikon viime viikoisen öljypäästön lähteekis epäillään liberialaistankkeria.Tapaus on yksi Viron historian pahimmista linnustoa ja herkkää rannikkoaluetta vahingoittaneista öljyturmista.

Viron viranomaiset epäilevät, että viime viikonloppuna maan luoteisrannikolta löytynyt laaja öljypäästö on peräisin Liberian lipun alla purjehtineesta säiliöaluksesta, joka oli matkalla Muugan satamasta Singaporeen. Asiasta kertoi Viron pääministeri Andrus Ansip hallituksen tiedotustilaisuudessa torstaina.

Ansip korosti kuitenkin, että tieto on toistaiseksi epävirallinen.

Uutistoimisto BNS:n mukaan Viron rajavartiosto sai 25. tammikuuta tankkerin miehistöltä faksin, jonka mukaan tankkerista olisi päässyt 1,5 tonnia raskasta polttoöljyä mereen jo kaksi päivää aiemmin. Syynä päästöön olisi ollut aluksen ylilastaus. Toistaiseksi tarkemmat tiedot siitä, missä ja milloin öljy on päässyt mereen, ovat ristiriitaisia.

Öljysaaste havaittiin vasta viime viikonvaihteessa. Viron ympäristökeskus on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Nyt asiaa tutkii Viron keskusrikospoliisi.

Pelastustöissä mukana olleet ovat löytäneet ainakin 800 öljyyn kuollutta vesilintua ja yli 5000 linnun pelätään kuolevan. Tapausta pidetään Virossa yhtenä maan historian pahimmista linnustoa ja herkkää rannikkoaluetta vahingoittaneista öljyturmista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.