Mainos

Viron koulut pikaisen remontin tarpeessa

Virossa etsitään kiivaasti rahaa koulujen remontointiin.

Huonokuntoisimmat koulut ovat odottaneet kunnostusta kymmeniä vuosia. Nyt jonossa on yli neljäkymmentä kipeästi kunnostusta kaipaavaa koulua, mutta rahaa ei ole.

Esimerkiksi Tallinnassa on kiistelty pitkään remonttirahojen jaosta. Tunteita on kuumentanut yhden koulun kallis remontointi, joka nielaisi lähes kokonaan kaikkien koulujen kunnostukseen varatun vuosibudjetin.

Westholmin koulun remontti lykkääntyi rahanpuutteen vuoksi

Westholmin koulu Tallinnassa on yksi heikossa kunnossa olevista opinahjoista. Koulutalon ikkunoista osa on jo pudonnut, loppuja on tuettu esimerkiksi koululaukuilla.

Koulussa saatiin juuri tietää, että kaupunki on taas lykännyt remontointia ainakin vuoteen 2006. Siihen asti tuhat oppilasta käy koulua kahdessa vuorossa, koska tilaakin on liian vähän.

Koulu numero 21 nieli remonttirahat

Koulu numero 21:n remontti valmistui puolestaan pari kuukautta sitten. Se maksoi yli 100 miljoonaa Viron kruunua, eli suurimman osan tälle vuodelle varatusta Tallinnan koulujen remonttibudjetista.

Rahalla saatiin täysremontti, ja samalla koulua laajennettiin. Oppilaita on vajaat 1400.

Koulu numero 21:n remontointiin käytetty hurja summa on herättänyt kiivasta arvostelua, sillä Tallinnassa on 13 kiireellistä remonttia vaativaa koulua.

Kaikkien huonokuntoisten koulujen kunnostus nielisi rahaa yli 400 miljoonaa euroa. Sellaista summaa ei löydy, joten nyt Viron opetusministeriössä mietitään remontointia lainarahalla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.10.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.