Viron kesämökit käyvät kaupaksi ulkomaalaisille

Saarenmaan merenrantakaupungin Kuressaaren kiinteistöt käyvät yhä paremmin kaupaksi ulkomaalaisille ja ennen kaikkea suomalaisille. Postimees-lehden mukaan ulkomaalaisten osuus on noussut puoleen ostajista Kuressaaressa, kun esimerkiksi Pärnussa ja Haapsalussa näiden määrä jää neljännekseen.

Virossa viehättää asuntojen ja talojen huokeus mutta myös ruuan ja palvelujen matala hintataso. Yhden huoneen asunto maksaa Kuressaaressa keskimäärin 10 000 euroa ja kolmio 18 000 euroa. Sen sijaan Pärnussa asuntojen hinnat ovat korkeammat kuin Kuressaaressa.

Asuntojen, talojen ja mökkien hintataso on viime vuosina noussut Pärnun ympäristössä joka vuosi noin 15 prosenttia. Kiinteistövälittäjien mukaan suomalaisten määrä markkinoilla näyttää kuitenkin lisääntyvän Pärnussa ja vähentyvän Saarenmaalla.

Tilanne johtuu huonoista liikenneyhteyksistä Manner-Virosta Saarenmaalle. Tallinnasta ajaa Pärnuun alle kahdessa tunnissa, kun Kuressaareen matka kestää puolet pitempään.

Virossa suunnitellaan myös ulkomaalaisille erityisiä mökkialueita, jotka eivät kiinnostaa niinkään paikallisia korkean hintatason takia. Uudesta mökistä voi joutua pulittamaan lähes 90 000 euroa.


(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja