Mainos

Viron johto kannattaa Jeltsiniä

(Pertti Nyberg / Tallinna) Virossa maan johtajat toivovat Boris Jeltsinin voittavan Venäjän presidentinvaalien toisen kierroksen. Kommunistien ehdokkaan Gennadi Zjuganovinkaan ei tosin uskota pystyvän enää huonontavan suhteita.

Virossa asuvat Venäjän kansalaiset äänestivät innokkaasti Venäjän presidentivaaleissa. Valtaosa eli 63 prosenttia Virossa äänestäneitä antoi tukensa kommunistien Zjuganoville ja Jeltsin sai vain yhdentoista prosentin kannatuksen.

Baltian maiden johtajat ovat sen sijaan antaaneet Jeltsiniä tukevia lausuntoja. Viron pääministerin Vähin mukaan Jeltsinin valinta voi parantaa suhteita baltteihin ja heti sunnuntain vaalien jälkeen Jeltsinin avustaja ennusti Baltian maiden ja Venäjän suhteiden voivan muuttua paremmiksi.

Etenkin Viro ja Venäjä ovat olleet koko ajan sanasodassa keskenään eikä muun muassa maiden välistä rajasopimusta ole saatu solmittua. Viron ulkoministerin Siim Kallasin mukaan maa joutuu kuitenkin tulemaan toimeen sen preisdentin kanssa joka valitaan ja ongelmia on hänen mukaansa kummankin tulevan ehdokkaan kanssa.
(MTV3 / Huomenta Suomi)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.