Mainos

Viron ja Venäjän rajasopimuksesta tietoja lähipäivinä

Helsingissä vierailulla olevan Viron ulkoministerin mukaan maiden välinen rajasopimus allekirjoitetaan Moskovassa voiton päivän juhlassa, mutta sopimuksen sisällöstä kerrotaan tietoja jo lähipäivinä.

Viron uuden ulkoministerin mukaan maan ulkoministeriö julkaisee lähipäivinä tietoja Venäjän kanssa solmittavasta rajasopimuksesta, mutta ei vielä rajalinjan karttaa. Helsingissä vierailulla oleva ulkoministeri Rein Lang sanoo Viron lähtevän siitä, että rajasopimus hyväksytään ilman mitään saatesanoja tai julistuksia, ja se allekirjoitetaan ulkoministerien kesken ennen Moskovassa järjestettävää voiton päivän juhlaa 9. toukokuuta.

Sopimuksen tarkkaa sisältöä ei ole vielä julkistettu, eikä myöskään rajalinjaa. Langin mukaan se annetaan julkisuuteen, kun se allekirjoitetaan. Hänen mukaansa rajalinja tuo mukanaan aluevaihdoksia Viron ja Venäjän välillä.

Rajasopimuksen allekirjoittamisesta sovittiin periaatteessa, kun presidentit Arnold Rüütel ja Vladimir Putin tapasivat viime vuonna Moskovassa.

Viro aikoo jatkaa Irakissa

Helsingin-vierailullaan ulkoministeri Lang tapasi kollegansa Erkki Tuomiojan ja kävi hänen kanssaan läpi ajankohtaisia kansainvälisiä ja kahdenvälisiä kysymyksiä. Tuomioja totesi, että Viro on edelleen tervetullut osallistumaan EU:n nopean toiminnan joukkoihin samaan osastoon, jonka ovat perustamassa Ruotsi, Suomi ja Norja.

Langin mukaan Viro on periaatteessa kiinnostunut osallistumaan, mutta että Nato-jäsenyyteen liittyvät velvoitteet ovat vielä ensisijaisia. Hänen mukaansa Viron resurssit ovat vielä niin pienet, ettei maa voi osallistua kaikkiin EU:n aloittamiin prosesseihin.

Viro on myös aikeissa jatkaa läsnäoloaan Irakissa, kertoi Lang. Hallitus tulee esittämään, että 50 virolaissotilaan tehtävää Irakissa jatkettaisiin vielä vuodella. Nykyinen mandaatti päättyy vuodenvaihteessa.

Langista tuli Viron ulkoministeri sen jälkeen, kun Kristiina Ojuland joutui eroamaan tehtävästä. Hän vakuutti, ettei vaihdos merkitse minkäänlaista muutosta Viron ulkopolitiikkaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.