Mainos

Viron ja Venäjän rajasopimuksen allekirjoitus lykkääntymässä

Viron presidentinlinnassa ollaan pettyneitä Venäjään, joka näyttää hidastavan maiden välisen rajasopimuksen allekirjoittamista.

Viron ja Venäjän suhteet näyttävät jälleen jäähtyvän. Viron presidentin Arnold Rüütelin päätös jäädä pois Venäjällä pidettäviltä Voiton päivän juhlilta näyttää lykkäävän myös pitkään odotetun rajasopimuksen allekirjoittamista.

MTV:n haastattelussa Rüütel sanoo, että rajasopimusta ei pitäisikään sekoittaa Voiton päivän juhlintaan. Voiton päivä tarkoittaa virolaisille miehityksen päivää.

-Voiton päivä ja rajasopimus ovat täysin erilliset kysymykset. Ei ole oikein sitoa niitä yhteen, sillä rajasopimus on tekninen dokumentti, joka pitäisi realisoida. Venäjä näyttää sitovan Voiton päivän ja rajasopimuksen yhteen, sillä toistaiseksi mitään ei ole allekirjoitettu, presidentti Rüütel sanoo.

Viron ja Venäjän välejä on rajasopimuksen lisäksi koetellut Venäjän jatkuva kritiikki venäläisvähemmistön kohtelusta. Venäjä onkin vuosia rankaissut Viroa muun muassa talousesteillä.

-Viron ulkomaankaupasta Venäjän osuus on noin 5-6 prosenttia. Taloussuhteet olisivat kehittyneet suotuisammin, jos Venäjä ei olisi asettanut Virolle kaikkiin muihin maihin verrattuna korkeampia tullirajoituksia, Rüütel sanoo.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.