Mainos

Viron hotelleilla kova hintakilpa

Viron hotelleilla on alkanut ankara hintakilpailu ja taistelu eloonjäämisestä. Yöpymisten määrä on selvästi vähentynyt, hotellit ovat puolityhjiä, ja nyt matkailijoita houkutellaan erilaisilla talvipaketeilla. Esimerkiksi kaksi tallinnalaishotellia tarjoaa yhden hengen huonetta kuukaudeksi alle kahdella sadalla eurolla.

Virolainen hotellialan johtaja ennusti hiljan, että tänä vuonna alalla on tiedossa konkursseja, yhdistymisiä ja ostoja. Ulkomaiset sijoittajat voivat myös vallata hiotelleja.Hotellit kärsivät nyt talouskasvun vuosina tehdyistä suurista sijoituksista ja huonosta kysynnästä, minkä vuoksi investointeja ei saada maksetuksi.

Hotelliyöpymisten määrä on pudonnut vuosien 2003-2004 tasolle, samoin nettohinnat. Samaan aikaan huoneiden määrä on lähes kaksinkertaistunut.

Kaikki tämä näkyy kiihtyneenä hintakilpailuna. Kaksi Tallinnan keskustan ulkopuolella sijaitsevaa hotellia tarjoaa todellista erikoishintaa pitkäaikaisesta majoittumisesta: yhden hengen huone kuukaudeksi 3000 kruunulla, alle kahdellasadalla eurolla. Toisen hintaa kuuluu aamiainen ja siivous, toisen vain siivous.

Näiden hotellien kuukausihinnat eivät enää ole paljon suurempia kuin yksiön vuokraaminen Tallinan laitakaupungilta. Edulliset hinnat ovat voimassa todennäköisesti ainakin pitkälle kevääseen, jolloin turistien määrän odotetaan taas kasvavan.

Sama suuntaus näkyy myös Tartossa, josta saa hotellihuoneen keskikaupungilta 30 eurolla. Hotellien hintakilpailu näkyy hyvin myös Baltic Guide-lehdessä, jota levitetään suomalaisturisteille satamissa ja laivoissa.

Lehden tammikuun numerossa on sivukaupalla erilaisia talvitarjouksia, talvipaketteja ja erikoistarjouksia tyyliin talven talven kartanopaketti 69 euroa henkilö, luksusviikonloppu Superior double-huoneessa, hinta kahdelle vain 170 euroa.

26 euroa yö runsaan buffetaamiaisen kera, lahja rakkaimmallesi-romantiikapaketti hinta kahdelle vain 65 euroa, viihtyisä perhehotelli hinnat alkaen kymmenen euroa.

Eräs tarttolainen hotelli myy iskulausella "talveksi Tarttoon" talviloma-, hemmottelu- ja kulttuuripaketteja alkanen 28 euroa henkilö. Kaakkois-Viron Võrussa saisi eräässä hotellissa "akut lataukseen" neljän yön lomapaketin erikoishinnalla 150 euroa henkilö.

Puhajärvellä, lähellä Viron ns. talvipääkaupunkia Otepäätä olisi tarjolla kylpyläpaketti alle 40 euroa vuorokausi puolihoidolla.

Monet näistä tarjouksista ovat todella edullisia. Toinen asia on sitten se, miten talouslaman puristuksessa elävillä suomalaisila ja virolaisilla on rahaa talvilomaan edes näillä hinnoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.