Mainos

Viron HIV-epidemia kasvaa

Virossa elää jo 3231 ihmistä, joilta on löydetty hiv-tartunta. Pelkästään kahden viime viikon aikana hiviä on todettu 27 ihmisellä. Kaikkiaan on lähes puolituhatta ihmistä antanut tänä vuonna Virossa positiivisen hiv-näytteen.

Erittäin nopeasti virus on levinnyt vankiloissa, joissa hiviä on tänä vuonna löydetty jo 128 vangilta.

Vielä viime vuosikymmenellä hiv-positiivisiä oli vain satakunta koko Virossa, jonka väkiluku on neljäsosa Suomen väkiluvusta. Viron hiv-epidemia laukesi kolme vuotta sitten, ensiksi Koillis-Virossa suonensisäisten huumeiden käyttäjin piirissä. Se levisi kuitenkin nopeasti myös pääkaupunkiseudulle ja ns. tavallisten ihmisten joukkoon.

Viron aids-asiantuntijoiden mukaan yhtenä viruksen leviämisen syynä voidaan pitää ilotyttöjä, joista monet ovat itsekin huumeidenkäyttäjiä ja rahasta valmiit myös turvattoman seksiin. Asia koskee myös Suomea, sillä Tallinnan bordellien asiakkaista arviolta puolet ovat suomalaismiehiä.

Hiv-tartuntojen nopea kasvu ja huumeongelmat huolettavat myös Viron hallitusta. Äskettäin lomalle siirtynyt Viron parlamentt. riigikogu ilmoitti juuri ennen lomaa, että parlamentissa muodostetaan syksyllä erityinen lautakunta hiv- ja huumeongelmien käsittelyn parantamiseksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.