Mainos

Viron hallitus jälleen kriisissä

Virossa on jälleen kerran syntymässä hallituspula. Oppositio on jo pariin kertaan esittänyt epäluottamuslausetta yksityisille ministereille. Nyt on myös Viron presidentti Lennart Meri ilmaissut omat ajatuksensa. Presidentti Meri arvioi Eesti Päevälehdessä, että taitamattomasti toimineiden ministerien tulisi nopeasti itse luovuttaa paikkansa pätevämpien ihmisten täytettäväksi.

Myös pääministeri Mart Laar myönsi tänään, että hallitusremonttiin on tarvetta. Hän haluaa kuitenkin odottaa, kunnes hallituspuolueiden neuvosto on vahvistanut ministerien lähtöperusteet. Presidentti Meren kannanotto ei tullut yllätyksenä pääministerille. Hänen mukaansa asiasta on käyty presidentin kanssa aiemminkin keskusteluja, mutta nyt presidentti ilmaisi mielipiteensä suorasanaisesti.

-Tahdon, että Viro eläisi poliittisesti tasapainoista elämää. Nyt Viro on kymmenen vuotta tehnyt töitä päästäkseen EU:n ja Naton jäseneksi. Tahdon, että Viro ei pari desimetriä ennen määränpäätä lysähdä väsymyksestä kasaan. Minä olen maan presidentti. Yrittäkää edes vähän säästää minua, vetosi presidentti Meri.
Oppositio vaatii talousministeri Mihkel Pärnojan sekä liikenne- ja kulkulaitosministeri Toivo Jõrgensonin eroa. Syynä ovat valtion omaisuuden yksityistämiseen ja maan liikennejärjestelyihin liittyvät toistuvat skandaalit. Myös pääministeri Laar on itse joutunut opposition tulilinjalle harjoitettuaan pari vuotta sitten ystäväjoukon kanssa tarkkuusammuntaa maalitaulunaan keskustapuolueen johtajan Edgar Savisaaren kuva.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.