Mainos

Viron EU-jäsenyys lähestyy, Viking Linen painopiste Tukholmaan

Viking Line aikoo lakkauttaa lähes koko Helsingin paikkavarausyksikkönsä. Syynä on varautuminen Viron EU-jäsenyyteen: varustamon Tallinnan liikenteen lasketaan puolittuvan ja henkilöstötarve siirtyy Tukholmaan, jonne yhtiö jatkossa panostaa.

Vielä tänään Viking Linen Cinderella lähti normaalisti kohti Tallinnaa 20 tunnin risteilylle. Viron EU-jäsenyys poistaa kuitenkin tax free -kaupan Suomenlahdelta 1,5 vuoden kuluttua ja varustamot valmistautuvat tilanteeseen jo nyt.

Viking Line on käynnistänyt yt-neuvottelut varaushenkilöstön kanssa: lähes koko Helsingin varausyksikkö lakkautetaan, irtisanominen uhkaa yli 30:tä henkeä.

- Kun tämä tax free -myynti loppuu, siirrämme suurimman laivamme Cinderellan Tallinnan reitistä ristelyliikenteeseen Tukholman Maarianhaminan välille. Ja korvaamme Cinderellan pienemmällä laivalla, joka tulee palvelemaan lähinnä reittiliikenteen ja rahtiliikenteen tarvetta, kertoo Viking Line Marketing yksikön toimitusjohtaja Boris Ekman.

Ryhmämatkojen varauksia jää Helsingissä hoitamaan muutama työntekijä, mutta yksityisasiakkaiden matkavaraukset ja maksut yhtiö haluaa keskittää Internetin kautta hoidettavaksi.

Myös Silja Line tunnustaa Viron tax freen loppumisen vaarat. Se arvelee kuitenkin pystyvänsä korvaamaan Tallinnan reitin mahdollisia menetyksiä Riian-risteilyistä ja Pietariin kaavailluista risteilyistä.

Vaikka Tallinnan reittiliikennettä pitää tulevaisuudessakin yllä halvan viinan tuonti Virosta, Viking Line aikoo panostaa ruotsalaismatkustajiin siirtämällä 20 tunnin risteilyt ensi syksynä Tallinnan reitiltä Tukholmaan.

Suomen ja Ruotsin välinen tax free -myynti kun jatkuu EU-poikkeusluvin. Yhtiö palkkaa Tukholman konttoriinsa uutta väkeä, joten kustannussäästöjä ei juuri ole luvassa.

(MTV3)

(Talousuutiset 19.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.