Mainos

Viron ay-liike pelkää vierastyövoimaa

Viron ammattiyhdistysliike pelkää maan mahdollisen EU-jäsenyyden syrjäyttävän virolaisen työvoiman, koska samalla maan rajat avautuisivat paremmin koulutetulle vierastyövoimalla. Viron ammattijärjestön puheenjohtaja vaati eilen virolaistyöntekijöille laajaa koulutusohjelmaa lännen tuella.

Pohjois-Euroopan sosialidemokraattien tapaamisessa Ahvenanmaalla puhuttiin luonnollisesti Baltian maiden tulevista turva- ja talousratkaisuista, ja avainsanoja olivat EU ja Nato.

Suomi ja Ruotsi ovat sitä mieltä, että Baltian maat liitetään parhaiten läntiseen yhteisöön Euroopan Unionin jäsenyyden kautta.

Uusia tuulia EU-keskusteluun toi Viron ammattiliittojen keskusjärjestön puheenjohtaja, sosiaalidemokraattinen kansanedustaja Raivo Paavo. Paavo huomautti, että mahdollisen EU-jäsenyyden seurauksista ei juurikaan ole Virossa keskusteltu - se on jotain, jota naapurimaat Virolle tuputtavat. Paavon mukaan EU-jäsenyys ei toisi pelkkää autuutta, koska samalla yhteismarkkinat avaisivat rajat ulkopuoliselle työvoimalla.

Virolainen työvoima ei ole tottunut muuttamaan työpaikkojen perään, ja se on puute uudessa kilpailutilanteessa. Liikkuvuutta tulisi kannustaa. Lisäksi Raivo Paavo haluaisi nyt käynnistää massiivisen koulutusohjelman, johon tarvitaan lännen taloudellista tukea. Työntekijöiden koulutustaso ei vastaa nykyvaatimuksia, ja sille on tehtävä nopeasti jotain.
(MTV3/Kari Lumikero)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.