Mainos

Virolaisvarustamo syyttää merimiesunionia

Virolaisvarustamo aikoo viedä Suomen merimiesunionin oikeuteen laittomista saarroista. Helsingin satamassa lopetettiin viime perjantaina Helsinki-Muuga -Århus -reitillä liikennöivän virolaisen Calibur-laivan lastaus ja purku. Merimiesunionin mukaan virolaislaivalla olevilla merimiehillä ei ole asianmukaista työsopimusta ja heidän palkkansa on vain neljännes samaa työtä tekevien suomalaisten palkasta. Boikotti sai Kansainvälisen kuljetustyöläisten liiton ITF:n hyväksynnän.

Saarto jatkui tänään Tanskassa maan ahtaajien ilmoitettua tukevansa suomalaista boikottia ja estävänsä rahdin purkamisen toisella samaa reittiä kulkevalla Rakvere-virolaislaivalla. Virolaisten mukaan laivojen saartotoimet on johdettu kansainvälisestä kuljetustyöntekijäin liitosta. Merimiesten palkan nostaminen 23 000 kruunuun eli yli 9000 Suomen markkaan on Viron oloissa täysin mielikuvituksellinen asia, toteaa jopa merimiesten ammattijärjestön puheenjohtaja valentin Kivistik.

Varustamoja edustava johtaja Viktor Palmet puolestaan pitää toimia jälleen kerran osoituksena siitä, että suomalaiset varustamot tahtovat torjua virolaisalukset Helsinki-Muuga-Århus -reitiltä, koska samaa linjaa liikennöivät myös suomalaiset rahtialukset.
(STT-Eta)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.