Mainos

Virolaisvangit lähetetään kotimaahansa kärsimään rangaistustaan

Virolaiset rikoksentekijät lähetetään kärsimään rangaistustaan kotimaahansa.

Hallitus oli tänään budjettineuvotteluissaan yhtä mieltä siitä, että virolaisvankien passitus Suomenlahden eteläpuolelle voidaan toteuttaa. Viron ja Suomen välillä on voimassa sopimus tällaisesta järjestelystä.

Suomen vankiloissa istuu parhaillaan hieman alle sata täällä tehdyistä rikoksista tuomittua virolaista. Hanke saatetaan kirjata budjettiin oikeusministeriön pääluokan perusteluihin. Se toteutuu kuitenkin talousarviosta riippumatta.

Palautusta on valmisteltu jo jonkin aikaa oikeusministeriössä. Se oli esillä jo keskikesällä oikeusministeri Johannes Koskisen (sd.) ja valtiovarainministeriön välisissä kahdenkeskisissä budjettikeskusteluissa. Myös kokoomuksen eduskuntaryhmä nosti asian vaatimuslistalle kesäkokouksessaan.

Oikeusministeriön näkökulmasta edellytyksenä on kitkaton yhteistyö sisäministeriön kanssa.

Palautusoperaatiolla halutaan säästää vankeinhoidon kuluja ja helpottaa vankiloiden tilanahtautta. Ennakkotieto rangaistuksen kärsimisestä kotimaassa voisi myös toimia ennaltaehkäisevästi. Venäläisiä vankeja siirtohanke ei ainakaan tällä erää koske. Venäjän ja Suomen välillä ei ole samanlaista yhteistyösopimusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.