Mainos

Virolaisruoka alkaa vauhdittaa suomalaista nettikauppaa

Ruokatarvikkeiden nettimyyntiä pyritään vauhdittamaan virolaistuotteilla. Suomalainen internetruokakauppa Ruokatori on tehnyt sopimuksen virolaisen keskusliikkeen kanssa.

Tavoitteena on tuoda Suomeen tilauksesta virolaisia ruokatarvikkeita, joiden hintataso on etelänaapurissa noin 40 prosenttia alempi kuin Suomessa.

- Valintatalon hintoihin verrattuna väittäisin olevamme 30 - 40 prosenttia edullisempia. Prismankin kanssa olemme kilpailukykyinen, jopa halvempi, uskoo toimitusjohtaja Markku Korkiakoski.

Hintaan tulevat päälle parinkympin kuljetuskulut. Kuten muussakin nettikaupassa, asiakas tilaa haluamansa tuotteen nettisivuilla olevasta listasta. Rajoitteita kuitenkin on. Kylmätuotteita ja pakasteita kuljetetaan vain pääkaupunkiseudulle.

Lisäksi useimmilla tuotteilla on vähimmäismäärät ja suuret pakkauskoot, mikä rajoittaa kuluttajan valinnanmahdollisuuksia. Tähän mennessä Ruokatorin asiakkaita ovat olleet esimerkiksi vanhukset, jotka eivät ole itse kyenneet käymään kaupassa.

"Kuluttaja haluaa nähdä tavarat"

Päivittäistavarakauppayhdistyksen toimitusjohtaja Osmo Laine suhtautuu varovaisen myönteisesti virolaisruuan nettimyyntiin. Suurena mullistuksena hän ei avausta kuitenkaan pidä.

Nettikaupan osuus päivittäistavarakaupasta on häviävän pieni, se mitataan prosentin murto-osissa. Syytkin ovat selvillä.

- Logistiikka maksaa, ja ihmiset haluavat tuntea ja nähdä tavarat, Laine sanoo.

- Vaikeaahan nettiruokakaupassa on ollut menestyä ja kehittyä. Käyttötavarakauppa on eri asia; sen osaavat varsinkin nuoret kuluttajat.

Suomalaisille on tärkeää erityisesti lihan ja maidon kotimainen alkuperä, mikä oli nähtävissä esimerkiksi alkuvuonna, kun ruotsalainen maito tuli ruokakauppoihin. Korkiakoski uskoo kuitenkin, että esimerkiksi suurkeittiöt ja yritykset voisivat innostua suurissa erissä tuotavista virolaistuotteista.

- Meillä on jalat maassa: tiedämme nämä kuluttajan tunnepuolen haasteet. Odotamme, että oma asiakaskunta löytää tämän kaupan, Korkiakoski sanoo.

- Meille riittää markkinoilta ihan pieni siivu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.