Mainos

Virolaispoliisille huumesyyte

Vantaan käräjäoikeudessa luettiin tänään syytteet kahdelle virolaismiehelle törkeästä huumausainerikoksesta. Yhdessä matkustaneet miehet, toinen poliisi, toinen liikemies, jäivät kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla maaliskuussa, kun virolaispoliisin matkalaukusta löytyi lähes 1,4 kiloa kokaiinia.

Kihlakunnansyyttäjän Juha Elomaan pyynnöstä juttua jatketaan perjantaina, jolloin hän antaa loppulausuntonsa.

Miehet olivat tulleet Suomeen Alankomaiden Antilleihin kuuluvalta Curacaon saarelta. Matkan varrella lentokone teki välilaskun Amsterdamissa, josta matkaa oli tarkoitus jatkaa Helsingin kautta Tallinnaan.

Termoskannu täynnä tavaraa

Lentoaseman tulli otti miehet syyniin riskianalyysin perusteella. Matkalaukusta löytyikin vaatteiden keskeltä termoskannu ja kaksi purkkia, joihin kokaiini oli pakattu muovikelmuihin käärittynä. Lisäksi astioissa oli mentolille tuoksuvaa tahnamaista ainetta. Astioista ei löytynyt krp:n rikoslaboratorion tutkimuksissa sormenjälkiä.

Matkalaukkua kuljettaneen poliisin lompakosta tavattiin sadan virolaiskruunun suuruinen hyväkuntoinen seteli, jossa krp:n tutkimusten mukaan oli jälkiä kokaiinista. Lisäksi poliisin lompakossa oli pieniä foliopaperin palasia, joissa oli kalansuomuja. Miehen mukaan tämmöinen tapa panna suomuja talteen tuottaa onnea kantajalleen.

Virolaisen liikemiehen hallusta löydettiin paperilappu, jossa oli joitakin puhelinnumeroita. Poliisin selvitysten mukaan yhden puhelinlittymän haltija, Floridassa asuva mies, oli jäänyt kymmenen vuotta sitten kiinni ja tuomittu yhden kilon suuruisen kokaiinimäärän hallussapidosta.

Kukkakauppaa ja isoja velkoja

Virolainen liikemies oli käynyt vähää ennen Curacaon-matkaa Kolumbiassa. Hänen kertomansa mukaan tuolloin oli tarkoitus tunnustella kukkien maahantuontia Viroon. Liikemies työskenteli Virossa kukkakaupassa, ja tämän lisäksi hän hankki varoja mm. autojen myynnillä.

Mies kertoi myös, että venäläiset velkojat peräsivät häneltä 100 000 dollarin velkaa sen jälkeen, kun se autokaupan yhtiö, jota hän edusti, oli mennyt konkurssiin.

Suuri osa oikeuden istuntoa kului syytettyjen esitutkintakertomusten epäselvyyksien ruotimiseen. Oikeuden puheenjohtaja, käräjätuomari Risto Ruskokivi tuskastuikin välillä syyttäjän ja syytettyjen sanailuun ja toivoi, että pian päästäisiin esitutkinnan nauhoituskäytäntöön. Puhe oli hänen mukaansa välillä kuin "Vanhan testamentin selittämistä" - asiat esitettiin yhdellä tavalla esitutkinnassa ja nyt uudella tavalla oikeudessa.

Oikeudessa kuultiin todistajina jutun päätutkijan, tullirikostarkastaja Jukka Kastikaisen lisäksi krp:n rikoslaboratorion edustajaa ja virolaisliikemiehen ystävätärtä, tallinnalaista opiskelijaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.