Mainos

Virolaispankkien tilanne kohentumassa

Ruotsin apu auttaa virolaispankkeja. Kansainvälinen luokituslaitos Moody's on nostanut sekä Hansapankin että Ühispankin luottokelpoisuusluokituksia.

Hansapankin pitkän aikavälin luottokelpoisuus nousi pykälän verran Baa1:een ja lyhytaikainen luokitus Prime-2:een. Pankin vakavaraisuuden luokitusaste on D+. Laitos perustelee luokituksen nostamista sillä, että kriisitilanteessa Hansapankki saa apua ruotsalaiselta Swedebankilta, joka on virolaispankin enemmistöosakas. Swedebankin osuus Hansapankista on 52,64 prosenttia, mikä kirjanpidollisesti merkitsee sitä, että Hansapankki on Swedebankin tytäryhtiö.

Toisen ruotsalaispankin, Skandinaviska Enskilda Bankenin, tuki nosti myös Ühispankin luokitusta. Moody s totesi, että ruotsalaispankki nosti lokakuussa osuutensa yli 50 prosenttiin virolaispankista. Se kuvastaa luokituslaitoksen mukaan SEB:n voimistuvaa Baltian strategiaa. Samalla SEB on osallistunut entistä aktiivisemmin Ühispankin strategioiden luomiseen sekä pankin henkilö- ja muiden voimavarojen parantamiseen. Ühispankin pitkän aikavälin luottokelpoisuus nousikin Baa3-tasolta Baa2:een, ja sen lyhytaikainen luokitus on Prime-3 ja vakavaraisuusarvio D+.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.