Mainos

Virolaisliiga kiinni - anastettua omaisuutta kadoksissa satojentuhansien eurojen edestä

Viiden henkilön voimin toteutettu isku lahtelaiseen kultasepänliikkeeseen päättyi elokuun 30. päivä poliisin paikalle tuloon.

Poliisi otti verekseltään kiinni viisi henkilöä. Heistä kaksi oli liikkeessä sisällä pakkaamassa koruja laukkuihin ja kolmen muun tehtävänä oli varmistaa heidän selustansa ostoskeskuksen ulkopuolella.

Poliisin mukaan laukkuihin oli pakattu koruja noin 180 000 euron edestä.

Tekijöiden jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten perusteella. Kaikkiaan rikoskokonaisuuden tutkinnan yhteydessä on vangittu kahdeksan virolaista miestä. Heistä seitsemän on edelleen vangittuna.

Esitutkinnan perusteella virolaista rikollisryhmää epäillään kahdeksasta törkeästä varkaudesta ja yhdestä törkeän varkauden yrityksestä.

Liikkeisiin iskettiin muun muassa kattojen kautta

Rikosten tekotapana on ollut tunkeutua kauppakeskukseen joko katon kautta rakenteita murtamalla tai perinteisemmin liikkeen ikkuna rikkomalla.

Anastettua omaisuutta ei ole saatu takaisin Lahden tapausta lukuunottamatta.

Esitutkinnan perusteella omaisuus on kuljetettu Viroon normaalin matkustajaliikenteen mukana. Tekijöiden käytössä olleet kolme henkilöautoa on takavarikoitu.

Poliisin mukaan toiminta on ollut erittäin suunnitelmallista ja ryhmällä on ollut selkeä työnjako. Ryhmän kokoonpano eri rikoksissa on vaihdellut 3-6 henkilön välillä.

Päätekijöiksi epäillään kolmea miestä, joista yksi on ollut mukana kaikissa yhdeksässä törkeässä varkaudessa, kahden muun epäillään osallistuneen kahdeksaan rikokseen.

Poliisin käsityksen mukaan ryhmä olisi todennäköisesti jatkanut samankaltaisten liikemurtojen tekemistä ilman kiinni jäämistään.

Päätutkintavastuu on ollut Kanta-Hämeen poliisilaitoksella mutta yhteistyötä on tehty useiden poliisiyksiköiden välillä. Yhteistyötä on tehty myös Viron viranomaisten kanssa.

Juttukokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan ja tulee aikanaan käsittelyyn Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.