Mainos

Virolaislehden aprillipilasta poliittinen selkkaus

Viron suurin viikkolehti Eesti Ekspress kirjoitti 1. huhtikuuta pitkän ja värikkään tarinan, jonka aiheuttamaa sotkua nyt selvitellään.

Aprillipilaksi tarkoitettu virolaisen lehden juttu maan ulkoministeriötä ravistelevasta vakoiluskandaalista oli niin uskottava, että monet diplomaatit pyysivät ministeriöltä asiasta lisätietoja. Lisäksi on käynyt ilmi, että eräät Tallinnassa olevat lähetystöt olivat ehtineet lähettää artikkelista raportin oman maansa ulkoministeriöön ennen kuin selvisi, että kyseessä olikin vain lehden aprillipila.

Viron suurin viikkolehti Eesti Ekspress kirjoitti 1. huhtikuuta pitkän ja värikkään tarinan, jonka mukaan venäläinen vakoilija houkutteli Viron ulkoministerin Kristiina Ojulandin neuvonantajan Mari-Liis Murun sänkyyn ja varasti naisen tietokoneesta sotilasliitto Naton salaisia tietoja. Lehti otaksui diplomaattien hyvin tietävän, ettei Viron ulkoministerillä ole sen nimistä neuvonantajaa.

Lehden mukaan tarinaan uskoivat aluksi jopa muutamat ulkoministeriön omat virkailijat, jotka pyysivät lehdeltä asiasta lisätietoja. Lehti ihmettelee tuoreessa numerossaan tarinan aiheuttamaa hämmennystä ja vakuuttaa, että koko juttu oli pelkkä aprillipila.

Lehden mukaan muun muassa pääministeri Juhan Parts paheksui diplomaatteja hämännyttä aprillipilaa, kun hän tapasi hiljakkoin Viron lehtien päätoimittajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.