Mainos

Virolaiskenraali: Venäjä entistä vaarallisempi

Huolta herättävätetenkin Venäjän rajan läheisyyteen sijoittamat laskuvarjojääkärijoukot, jotka helikopterein varustettuina ovat entistäkin iskukykyisempiä. Puolustusvoimien komentaja ei kuitenkaan epäillyt, että Venäjällä olisi aikeita käydä Nato-maan kimppuun.

Viron puolustusvoimien komentaja Ants Laaneots arvioi, että Venäjän sotilaallinen varustautuminen on kasvava uhka, jota lännessä aliarvioidaan.

-Venäjä on nyt paljon vaarallisempi kuin mitä se oli 1990-luvun puolivälissä, kenraalimajuri Laaneots sanoi eilen Viron television haastattelussa.

Hän perusteli kantaansa viittaamalla Venäjän nopeasti kasvavaan puolustusbudjettiin, joka tänä vuonna nousee jo lähes 25 miljardiin euroon. Näin siitä huolimatta, että kukaan tuskin uskaltaa hyökätä valtioon, jolla on maailman toiseksi voimakkain ydinase, hän huomautti.

Laaneotsin mukaan Venäjän historiassa toistuvat vaiheet, jolloin se voimistuessaan haluaa lisätä vaikutusvaltaansa lähialueilla.

-Valitettavasti maantieteellinen sijaintimme on sellainen, että jäämme aina strategisen kiinnostuksen polttopisteeseen, hän sanoi televisiossa Postimees-lehden mukaan.

Virossa huolta herättävät Laaneotsin mukaan etenkin Venäjän rajan läheisyyteen sijoittamat laskuvarjojääkärijoukot, jotka helikopterein varustettuina ovat entistäkin iskukykyisempiä. Hän ei kuitenkaan epäillyt, että Venäjällä olisi aikeita käydä Nato-maan kimppuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.