Mainos

Virolaisia epäillään yli 200 Euroopan koruryöstöstä

Ryöstöjä on tehty myös Suomessa. Ympäri Eurooppaa tehtyjen ryöstöjen yhteissaalis on yli 40 miljoonaa euroa.

Kansainvälisessä poliisioperaatiossa on päästy yli 200 koruryöstöä tehneen rikollisjärjestön jäljille.

Italian poliisin johtamassa tutkinnassa on viime päivinä pidätetty eri puolilla Eurooppaa, myös Suomessa, yhteensä yli 30 Viron kansalaista. Europolin mukaan koruryöstöillä rahoitettiin muun muassa hasis ja kokaiinikauppaa Espanjasta Pohjoismaihin.

Baltico-nimellä kulkenut tutkinta alkoi vuonna 2005 Milanosta, jossa tehtiin useita ryöstöjä. Europol-yhteistyön kautta eri maiden poliisit löysivät yhteisiä linkkejä yli 200:n eri maassa viimeisen kahden vuoden aikana tapahtuneen koruryöstön välille.

Ryöstöjä on Italian lisäksi tehty muun muassa Suomessa, Itävallassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Portugalissa, Ruotsissa, Espanjassa, Sveitsissä ja Iso-Britanniassa. Yhteissaalis on yli 40 miljoonaa euroa.

Toteutustapa aina sama

Europolin tiedotteen mukaan poliisiyhteistyössä analysoitiin tuhansia puhelinnumeroita, hotellien majoitusvarauksia sekä lento- ja laivayhtiöiden matkustajalistoja. Poliisin mukaan tavoitteena oli päästä ryöstäjien lisäksi kiinni järjestön johtoon.

Ryöstöt toteutettiin kaikkialla samalla tavalla. Ensin yksi ryhmä hankki kohteesta tietoa muun muassa käymällä paikan päällä. Ryöstön toteutti toinen joukko ja kolmas vastasi korujen muuttamisesta käteiseksi. Ryöstöissä oli mukana yleensä korkeintaan neljä henkilöä. Saalisrahoja investoitiin muun muassa asuntoihin ja niillä rahoitettiin huumeiden salakuljetusta Espanjasta Pohjoismaihin.

Viime viikolla italialainen tuomioistuin myönsi 35 eurooppalaista pidätysmääräystä. Epäillyistä 34 on virolaisia ja yksi liettualainen. Pidätyksiä ja kotietsintöjä on tehty Virossa, Liettuassa, Suomessa, Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.