Mainos

Virolaisia ärsyttää juopunut suomalaisyleisö Estonia-teatterissa

Tallinnan Estonia-teatterin yleisössä on viime vuosina ollut entistä enemmän ulkomaalaisia, joista valtaosa on suomalaisia. Suomalaisten kasvanut kiinnostus Viron kulttuurielämään on teatterille taloudellisesti suuri tuki.

Suomalaisten teatterinkävijöiden käyttäytyminen Estonia-teatterissa on kuitenkin viime aikoina herättänyt myös ärtymystä. Virolaisia häiritsee juopuneiden suomalaisten äänekäs keskustelu ja kännyköiden pirinä myös esityksen aikana.

Aikakauslehti Elukiri kertoo tammikuun numerossaan suomalaisturistien aiheuttamasta häiriöstä Estonia-teatterissa Carmenin esityksen aikana. Lehti kuvaa värikkäästi oopperailtaa Estoniassa. Keski-ikäinen juopunut suomalaisnainen häiritsi lehden mukaan yleisöä niin äänekkäästi, että oopperasta nauttiminen oli mahdotonta. Myös osa muista turisteista puhui äänekkäästi päivän tapahtumista esityksen aikana.

Samanaikaisesti kun virolaiset hämmästelivät, miksi esitystä ei keskeytetty häirikön poistamiseksi salista, juopunut nainen jatkoi kovaäänisiä kommenttejaan, joille muut turistit vain nauroivat ystävällisesti. Vasta ensimmäisen väliajan aikana nainen saatiin salista pois.

Lehden toimittajan mukaan samanlaisia välikohtauksia tapahtuu Estonia-teatterissa usein. Teatterin orkesterin jäsenen mukaan orkesterilla on käsky jatkaa soittoa riippumatta siitä, mitä salissa tapahtuu. Estonia-teatterin taiteellisen johtajan Arne Mikun mukaan humalaiset turistit ovat jo niin suuri ongelma, että asiasta on puhuttu teatterin johtokunnan kokouksissa. Teatterin oopperailtoina on tavallista, että turisteja on yleisöstä jo puolet tai enemmänkin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.