Mainos

Virolaiset Yhdysvaltoihin ilman viisumia jo 2009?

Kongressin molemmat kamarit ovat jo hyväksyneet uudet ehdot, joiden mukaan viisumivapaus myönnetään maille, joiden viisumihakemuksista hylätään alle kymmenen prosenttia.

Viron kansalaiset saattavat päästä matkustamaan Yhdysvaltoihin ilman viisumia jo vuonna 2009, kirjoitti virolainen Postimees-lehti tänään. Viisumivapauden mahdollistava laki on lähes viimeistelty ja parhaillaan Yhdysvaltojen kongressin käsittelyssä.

Lehden tietojen mukaan kongressin molemmat kamarit ovat jo hyväksyneet uudet ehdot, joiden mukaan viisumivapaus myönnetään maille, joiden viisumihakemuksista hylätään alle kymmenen prosenttia. Nykyisin vapauden saavat vain maat, joiden hylkäysprosentti on alle kolme prosenttia.

Yhdysvaltojen Tallinnan-suurlähetystön mukaan virolaisten viisumihakemuksista hylättiin viime vuonna noin seitsemän prosenttia.

Uuden lain mukaan viisumivapaus edellyttää myös sitä, että Yhdysvalloissa pidempään kuin sallitun ajan oleskelevien virolaisten määrä on alle kaksi prosenttia kaikista virolaisista Yhdysvaltojen-matkaajista.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.