Mainos

Virolaiset käyttivät vilkkaasti internet-äänestystä

Viro on ensimmäinen maa maailmassa, jonka parlamenttivaaleissa voi äänestää internetissä.

Virolaiset käyttivät vilkkaasti mahdollisuutta äänestää internetin kautta. Kun parlamenttivaalien ennakkoäänestys tänään päättyi, äänensä oli internetissä antanut peräti 30 275 kansalaista, vaalikomission internet-sivulta selviää.

Viro on maailmassa ensimmäinen maa, jonka parlamenttivaaleissa voi äänestää internetissä, tosin vain ennakkoäänestyksen aikana.

Ensi kertaa nettiäänestys oli käytössä toissa syksyn kunnallisvaaleissa. Silloin netissä äänesti vain parituhatta virolaista, mutta sen jälkeen äänestyksessä tarvittavien sähköisten henkilökorttien ja kortinlukijoiden määrä on kasvanut nopeasti. Uutistoimisto BNS:n tietojen pelkästään helmikuun aikana virolaisiin koteihin ja työpaikoille ostettiin 10 000 - 15 000 uutta kortinlukijaa.

Yhteensä Viron vaaleissa oli eilisiltaan mennessä äänestänyt ennakkoon vajaat 105 000 äänestäjää eli noin 11,7 prosenttia kaikista äänioikeutetuista.

Turu-uuringute AS-tutkimuslaitoksen tuoreen arvion mukaan äänestysprosentti saattaa nousta pari prosenttiyksikköä ylemmäs kuin vuoden 2003 vaaleissa, jolloin se jäi 58 prosenttiin. Varsinainen vaalipäivä Virossa on sunnuntai.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.