Virolaiset käyttävät liikaa suolaa

Virolaisten sairastamien sydän- ja verisuonitautien yleisyyden yhtenä syynä pidetään runsasta suolankäyttöä.

Virolaiset saavat ruoka-aineissaan suolan mukana natriumia viisinkertaisesti tarvittavan määrän. Natriumin katsotaan olevan yksi haitallisimpia ruoan lisäaineita.

Vasta aivan viime aikoina on suolankäyttöön alettu kiinnittää erityistä huomiota. Tämä on myös merkinnyt suomalaisen apulaisprofessori Heikki Karppasen kehittämän Pansuolan yleistymistä Virossa. Kevytsuolan käytön uskotaan laskevan verenpainetta ja siten ehkäisevän verenpainetautia ja mahdollisia infarkteja. Samoin sen käyttö voi helpottaa astmaatikkojen elämää, todettiin Tallinnassa pidetyssä asiantuntijakokouksessa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat