Mainos

Virolaiset kauhistuivat vauvalöydöistä: Suomeenko on mentävä tuollaista tekemään

Virossa päivälehdet ovat kertoneet Klaukkalasta löytyneiden lasten kohtalosta laajasti heti sen jälkeen, kun poliisi kertoi kahden tapauksesta kiinniotetun olevan virolaisia.

Varsinkin lehtien ja uutispalvelu Delfi.ee:n nettisivuilla käydään kiivasta keskustelua epäiltyjen toimista, motiivista ja luonnollisesti lasten hirvittävästä kohtalosta.

Delfin keskusteluosiossa tapaus on kirvoittanut useita kymmeniä kommentteja. Eikä sävy ole omille kovinkaan mairitteleva. Päällimmäiseksi kommenteissa nousee ajatus siitä, kuka voi tehdä lapsille noin.

"Johan nyt. Olisivat vieneet lapset jonnekin, josta heidät olisi löydettu(elossa) tai olisivat antaneet lapset pois. On paljon lapsettomia perheitä, jossa lapset olisivat saaneet itselleen uuden kodin.”

”Surullista. Olisivat antaneet lapset pois. On perheitä, jotka luottavat ja odottavat, että saisivat pienen ihmisen elämäänsä...”

Toinen hyvin näkyvä asia keskusteluissa on virolaisten huoli maineensa täydellisestä menettämisestä Suomessa.

”Todellinen rimanalitus!!! Mainosta ei paljoa tarvita. Tällaiset teot vievät Viron todella maailmankartalle. Menet minne tahansa, ja sanot olevasi virolainen, ihmiset juoksevat sääriluut katkeillen ja huutaen pakoon, Lasten silmät peitetään, etteivät he näkisi painajaisia.”

Tapauksen vuoksi poliisin huostassa olevan kaksikon edesottamuksia on Virossa seurattu aikaisemminkin hyvin tarkkaan.

Õhtulehden keskustelupalstalla pohditaan hyvinkin syvällisesti, miten asiat tapaukseen liittyvien ihmisten välillä ovat edenneet.

Vaikka oma kansa ja varsinkin Suomeen muuttaneet saavat osansa keskustelupalstojen ryöpytyksestä, muistutetaan, ettei kaikkia virolaisia voi sotkea muutaman toimiin.

”Olen asunut Suomessa jo kauan, ja minua hävettää, että tänne on tullut myös tuollaista porukkaa. Tehkää Virossa, mitä haluatte, mutta älkää tulko tänne, ihmisten joukkoon.”

"Hirveä tapaus...Mutta tuollaisia helponelämän etsijöitä lähtee Suomeen paljon. He vetävät tavallisten, työssäkäyvien virolaisten maineen lokaan. Noiden murhaajien nimet julkisiksi!"

Keski-ikäiset virolaiset epäillyt on vangittu vauvojen taposta epäiltyinä Hyvinkään käräjäoikeudessa järjestetyssä salaisessa oikeudenkäynnissä.

Virolaispariskunta asui Klaukkalassa Nurmijärvellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.