Mainos

Virolaisen Piirissaaren kunnanjohtaja: Menkää pakolaisiksi Suomeen

Pikkuisessa Piirissaaren kunnassa Tartumaalla Virossa kohistaan kunnanjohtajan Facebook-kommentista.

Kunnanjohtaja Liina Miks kehottaa omalla Facebook-seinällään Peipsijärvellä sijaitsevan kuntansa asukkaita muuttamaan pakolaisiksi Suomeen.

Postimehen mukaan kunnanjohtaja Miks kirjoittaa, että kuntalaisten tulisi mennä ilman papereita Suomeen pakolaisiksi. Missään nimessä ei pidä puhua kotisaaren kieltä, huonolla englannilla on sanottava, että tulee esimerkiksi Syyriasta. Kirjoituksen mukaan se riittää. Saa ilmaisen asunnon, ilmaisen ylöspidon, lääkärin ja ainakin 600 euroa rahaa kuussa.

– Se tulee, koska ette ole suomalaisia. Silloin saatte pakolaisoikeudet, jotka panevat tavalliset oikeudet polvilleen. Näin käy, koska valtiot ovat vääristyneet ja niiden johdossa harrastetaan vääristynyttä politiikkaa, kunnanjohtaja Miks kirjoittaa.

Miks myös viittaa pääministeri Juha Sipilän lupaukseen ottaa omaan kotiinsa pakolaisia.

Hän kirjoittaa, että pakolaisstatuksen saamisen jälkeen pääministeri saattaa hyvinkin tulla hienolla virka-autollaan hakemaan luokseen.

Kunnanjohtaja on joutunut selittelemään kirjoitustaan.

Hän korostaa, että se oli hänen omalla seinällään, eikä ole Piirissaaren kunnanhallituksen yleinen kanta. Miks sanoo, että absurdiuteen täytyy vastata absurdiudella.

– Tähän postaukseen olivat syynä hyvin konkreettiset asiat.

Ensimmäiseksi kunnanjohtaja nostaa esiin Viron hallituksen päätöksen antaa pakolaisten kotouttamiseen noin 170 000 euroa.

– Tuo on suurempi summa kuin Piirissaaren kunnan vuoden budjetti. Olemme todellisessa hädässä. Kohta on talvi, remonttikohteita riittäisi, mutta kunnalla ei ole antaa edes muutamaa sataa euroa. Toisia autetaan, mutta miten tulemme itse toimeen? Miks kysyy.

Kunnanjohtajan mukaan kuntaa on lisäksi kielletty maksamasta toimeentulotukia asukkailleen.

Miks sanoo Postimehelle, että ei halua satuttaa saaren asukkaita. Hän aikoo kertoa asiasta saarelaisille tulevana perjantaina.

Hieman alle sadan asukkaan kunnassa asuu pääasiassa vanhauskoisia. Koko kolme kylää käsittävä Piirissaare on luonnonsuojelualuetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.