Mainos

Virolaisen patsashanke etenee Lohjalla

Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Virolaisen muistomerkki voitaisiin sijoittaa Lohjan kirkon länsipäätyyn. Lisäksi päätettiin, että kaupunki pitää huolta patsaan ylläpitokustannuksista ja sen ympäristön hoidosta.

Jos päätös sopii Virolaisen patsashankkeen toimikunnalle, työt annetaan toimeksi kaupungin hallinnossa. Muistomerkkiä ovat valmistelleet eduskunnan, keskustan, Karjalan liiton sekä Lohjan kaupungin edustajat.

Toimikunnan kirjuri keskustan puoluesihteeri Eero Lankia pitää sijoituspaikkaa oikein myönteisenä. Eikä Lohjalla asukkaat ole karsastaneet patsaan sijoittamista kirkkomaan viereen. Virolaisen muistomerkistä tulee näköispatsas. Tästä ei ole erimielisyyttä. Mahdollisesta taiteilijasta ja varoista päätetään toimikunnan kokouksessa 18. syyskuuta, sanoo sihteeri Lankia.

Viime joulukuussa kuolleen pitkäaikaisen valtiomiehen Johannes Virolaisen leski Kyllikki Virolainen toteaa hänkin olevansa tyytyväinen esitettyyn muistomerkkipaikkaan. Patsaan tekijän valintaan ja rahoitukseen hän ei sen sijaan osallistu, vaikka rouva Virolaista on toki kuultu patsastoimikunnassa. Virolaisen patsastoimikunnan on määrä saada muistomerkki valmiiksi vuoteen 2004 mennessä, jolloin tulee kuluneeksi 90 vuotta valtioneuvos Virolaisen syntymästä.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.