Mainos

Virolaisen patsaaseen kerätään rahaa postikorttimyynnillä

Valtioneuvos Johannes Virolaisen patsashankkeen kansalaiskeräys aloitettiin tänään Lohjalla. Patsaaseen kerätään rahaa postikorttien myynnillä.

Postikortit esittävät Johannes Virolaista ja hänen elämänsä tärkeitä maisemia. Kortit on valokuvien pohjalta piirtänyt taiteilija Nora Tapper, joka suunnittelee myös Virolaisen patsaan. Kortteja myydään kuuden kortin sarjoissa, sarjan hinta on kymmenen euroa.

Virolaisen muistopatsastoimikunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tytti Isohookana-Asunmaa (kesk.) uskoo, että kortit menevät kaupaksi, vaikka sähköiset viestintämuodot ovat vallanneet alaa postikorteilta. -Korttien merkitys on lähinnä symbolinen. Keräykseen osallistuvat saavat konkreettisen vastineen antamalleen lahjalle, Isohookana-Asunmaa luonnehtii.

Kortteja myydään Lohjan kirjakaupoissa, eduskunnan postitoimistossa ja keskustan kesätapahtumissa. Näköispatsaan on määrä valmistua vuonna 2004. Se sijoitetaan Lohjan kirkon länsipäätyyn. Patsaan budjetti on 120 000 euroa. Eduskunta on myöntänyt patsaalle tukea 50 000 euroa, ja loput on määrä saada kokoon kansalaiskeräyksenä. Keskustan lisäksi patsashankkeeseen osallistuu Karjalan liitto. Valtioneuvos Virolainen kuoli joulukuussa 2000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.