Mainos

Viro vaatii tupakointikieltoa Tallink-laivoille

Galaxy-laivalle tehdyn tarkastuksen perusteella Viron kuluttajavirasto katsoo Tallinkin rikkovan Viron tupakkalakia, joka kieltää tupakoinnin ravintolatiloissa.

Viron kuluttajavirasto vaatii tupakoinnin lopettamista Tallinkin laivojen baareissa. Viraston markkinaosaston johtaja Anne Reinkort kertoi Viron TV3:n uutislähetyksessä, että Tallink rikkoo Viron tupakkalakia, joka kieltää tupakoinnin ravintolatiloissa.

Tallinkilla lakia on tulkittu siten, että tupakointi on kielletty laivojen ruokaravintoloissa, mutta sallittu baareissa ja diskoissa, joissa asiakkaat voivat liikkua omien juomien kanssa.

Viron tupakkalaki sallii vastaavan käytännön kasinoille, mutta laivoja tämä poikkeus ei kuluttajaviraston mukaan koske.

Suomen tapaan myös Viron uusi tupakkalaki sallii polttamisen vain erillisissä ilmastoiduissa tiloissa, jonne ei tarjoilla ja joihin ei saa viedä ruokia tai juomia. Laki tuli voimaan kesäkuussa.

Asiakas voi lain mukaan saada luvattomasta sauhuttelusta jopa 12 000 kruunun eli noin 800 euron sakot. Ravintoloitsijaa taas voidaan rangaista tupakkalain rikkomisesta 30 000 kruunun eli runsaan 1900 euron sakolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.